Лечење физичким тренингом у киле кичме

Физичка култура у киле кичме

Садржај

Хернија кичме се јавља као резултат руптуре влакана фиброзног прстена и излаза интервертебралног кортекса споља. Најчешће се формира хернија у лумбарној сакралној служби и много чешће у грлићу материце.

Доприноси развоју трауме киле код кичме, малформације, наследног фактора и проблема са вишком телесне масе. За лечење киле успешно је користила медицинску физичку обуку, хируршку интервенцију и масажу.

Терапијска гимнастика с хернијом

Терапијска гимнастика је намењена скоро свим пацијентима без изузетка, без обзира на врсту терапије. Главни задатак оваквог физичког васпитања је рестаурација и јачање мишићних корзета. У овом случају, прописане су једноставне вежбе које помажу да се кичма поврати у нормалу.

Вежбе се изводе посебно споро, како би се мишићи правилно загрејали и побољшали исхрану зглобова.

За сваки пацијент је прописан индивидуални курс вежби у зависности од погођеног одељења кичме. Главни фокус је на најпроблематичнијем подручју где се налази хернија. Предуслов је недостатак болова током физичке активности, јер такве вежбе могу само да штете, уместо да излече пацијента.

Сет вежби за килу

Почните да радите вежбе најбоље у исто време у исто време, у року од 20-30 минута. Између њих препоручује се мали одмор за одмор.

  • Пацијент има положај који лежи на леђима. Углављене руке лактова су изложене у близини груди. Морате направити шупљину, а затим останите у том положају на неколико секунди и вратите се у првобитну позицију. Поновите 7 пута.
  • У положају који лежи на леђима са ногама савијеним у колена, руке се повлаче дуж тела. Споро подизање карлице надоле са компресијом задњица и напетих мишића леђа. Поновите 7 пута.
  • Бити у положају који лежи на леђима, пацијент исправља ноге и повлачи руке по телу. Ослањајући се на рамена и дланове руку, морате подићи тијело преко пода и остати у том положају неколико секунди.
  • У првобитном положају, лежећи на леђима са издуженим рукама, треба подићи једно кољено и повући га до груди. Затим исправите и спустите га. Поновите 7 пута.
  • Лежи на стомаку, пацијент треба савити руке у лактове и притиснути га против ушију. Постоји пораст горњег дела трупа горе. Поновите 6 пута.
  • Пацијент постаје песница и ставља руке на ширину рамена (унутра). Онда подиже карлицу назад и пада на под. После тога мало помери напред и падне на под на поду. Поновите 8 пута.
  • У положају који лежи на његовом абдомену са лактовима који су савијени у рукама, пацијент лежи на поду на нивоу груди. Пребацивање гепека горе. Поновите 7 пута.
Ібупрофен – свічки для дітей: інструкція та показання до прийому Интересантно за тему: Ибупрофен - свеће за децу: упутства и индикације за пријем

Карактеристике вежби

Започињање физичког васпитања треба да следи мали терет, и постепено га повећава до жељене вредности. У првом случају најбоље је избјећи оштре скокове, узбуђења и вјежбе за цурлинг тијела.

У случају погоршања благостања, одмах морате прекинути вежбе и потражити медицинску помоћ. Такође, мора се запамтити да ће максимални ефекат физичког васпитања доћи само из одређеног времена од времена лечења.

Поред терапијске гимнастике, добар ефекат у лечењу киле киле обезбеђује пливање. То је због правилног положаја кичме у води, што је потребно и смањења компресије. Осим тога, током таквих класа апсолутно су укључене све групе мишића, што је добра обука мишићног корзета. Пацијенти са херниалним кичмењаком најбоље су погодни за стил или пливање краља на леђима.

MAXCACHE: 0.43MB/0.00107 sec