Домаћи јогурт са панкреатитисом

Домаћи јогурт - кисели млечни производ, укусно и лако припремити. Правим јогурт сами, можете бити сигурни у свој квалитет и недостатак загађивача, укуса, конзерванса и других прехрамбених додатака.

Састојци

  1. Млеко стерилизовано или пастеризовано мастима 1-2,5% - 0,5 л.
  2. Јогурт прах - 1 ппм. Да бисте припремили први део, користите купљени јогурт као квасац, али само природан и свеж (класично бело, без адитива, са роком трајања не више од 10 дана).

Рецепт

Припремите посуђе унапред: темељито оперите термо или јар или га кувајте воденом кухном водом. Ако у посудама буде страних бактерија, нећете добити јогурт, већ обичну равну ружу.

Загрејати млеко на температуру од 45 ° Ц. У одсуству термометра могуће је одредити температуру приближно додиром - млеко треба бити мало врело, али не и спаљено. Додајте топло млеко у термо, додајте 1 тсп. квасац, микс (не куцајте). Тхермос за затварање поклопца и уклонити на топло место најмање 4 сата. Лако је припремити јогурт од вечера до јутра, биће спремно.

Ако нема термоса, можете закоситсиа млеко у обичној јарцу, омотати га у фротирни пешкир и оставити га топлим (зими - на радијатору, у лето - на прозору са сунчане стране).

Требало би да добијете производ бијеле боје, хомогене густе, благо вискозне текстуре. Падавина воде не би требала бити ако се то догодило, онда је млеко постало кисело просипање.

Готова јогурт се може чувати у фрижидеру у стаклу, емајлу или керамичкој јами, затварајући га поклопцем. Неће покварити још 3-4 дана, али боље је пушити нови део млека дневно и јести свеж јогурт.

За разне укусе у готовом јогурту, пре него што можете додати кашику воћне јагодичастог меса или свеже стиснутог сокова.

Гімнастика і фізкультура при панкреатиті Занимљиво на тему: Гимнастика и физичко васпитање панкреатитисом

Не заборавите да када панкреатитис, храна не би требало да буде хладна, па пре употребе, јогурте загрејте у воденом купатилу на собној температури. Међутим, прегријавање није вриједно, јер корисни микроорганизми пропадају.

У акутном панкреатитису

У акутном панкреатитису иу фази погоршања хроничног јогурта могу се користити од треће недеље болести, али без адитива за воће.

Код хроничног панкреатитиса

У хроничном панкреатитису, јогурт је незаобилазни прехрамбени производ који снабдева животињске протеине телу, вредним микроелементима и витаминима. У фази ремисије, јогурт се може узимати свакодневно, комбинујући га са свежим плодовима, бобицама, салатима за пуњење горива, послуживањем с касеријама, колачићима.

Процена усклађености исхране са хроничним панкреатитисом у фази ремисије: 10.0

Процена адекватности исхране код акутног панкреатитиса: 8.0