Компоте из осушених јабука пржених панкреатитисом

Компоте из сушених јабука је одлична опција за пиће за сваки дан. Са препорученим односом састојка, долази у пријатном, богатијем укусу, чак ни киселом, чак и без додавања шећера.

Састојци

  1. Вода - 1 литар.
  2. Сушене јабуке - 1 стакло.
  3. Шећер - 2 супене кашике. л (само у фази ремисије).

Рецепт

Исперите јабуке и спустите их у врелу воду (шећер се додаје у фазу ремисије у води). Након кувања кухајте на ниској температури све док не буде потпуно мекана (око 15-20 минута). Уклоните са плоче и дајте комоту да стоји око пола сата. Затим се компот се филтрира, а кухане јабуке су обрисане кроз сито са дрвеном кашиком.

За уклањање крутих преграда, семена и брескве, сушено воће треба прорезати, а не разбити, на пример, помоћу блендера. Маказе се додају компоти.

У акутном панкреатитису

У акутном панкреатитису и погоршању хроничног компота из сушених јабука, мени се појављује од 2-3 дана болести, након чега следи децокција дивље руже и минералне воде. Припремите га без шећера, по жељи, могу се користити заслађивачи шећера.

Код хроничног панкреатитиса

Код хроничног панкреатитиса, компот од сушених јабука може се узимати дневно, за 1-2 шоље дневно, у њега је дозвољено додавање шећера.

Процена усклађености исхране са хроничним панкреатитисом у фази ремисије: 10.0

Процена адекватности исхране код акутног панкреатитиса: 10.0

Цікаве по темі: Дієта при стиханні загострення хронічного панкреатиту

MAXCACHE: 0.43MB/0.00083 sec