Може ли опекотин панкреатитис? Рецепт

Овсена јела на млеку - укусна и хранљива, док врло добро утиче на стање дигестивног система. Мучно-вискозна овсена каша је једна од првих житарица која се појављује у менију пацијената са панкреатитисом.

Састојци

  1. Млеко - 1,5 чаше.
  2. Вода - 1.5 чаша.
  3. Овсене кашице - 1 стакло.
  4. Сол, шећер, маслац - током ремисије.

Рецепт

У млеку, сипајте воду и доведите до врелице. Смањити ватру, сипати оатне љуспице, миксати. Свјеже врело, мешајући свака 2-3 минута. Пошто су љуспице произведене у неколико врста (обично, брзо кување, које не захтијева кување), захтијевају различито вријеме за њихову припрему. Али, у поређењу са уобичајеним рецептима, овсена каша код пацијената са панкреатитисом захтијева додатно вријеме кухања (+5 минута) - за максимално знојење овзианки и мекоћа. Према томе, обични флакес ће морати да кувају 15-20 минута, брзо кување - 10 минута и не захтевају кување - 5 минута.

После неког времена каша је уклоњена из ватре и покривена поклопцем, дајући јој још 5 минута - током овог времена пахуљице ће набрекнути и добро омекшати.

У акутном панкреатитису

Течни овсени кашик на млеко на пола са водом даје се од 3-4 дана погоршања. Послужити овсену кашу без соли, шећера и путера, а прије употребе готових каша потребно је да се пробије (кроз сито или куцајући на блендер хомогеном конзистенцијом.

Код хроничног панкреатитиса

У периоду погоршања хроничног панкреатитиса, правила употребе овсене каше су иста као и код акутног - ињектирају се 3-4 дана погоршања, течности, гурнути, без соли, шећера и путера; кухана у млеку са водом 1: 1. Током ремисије болести овсена каша може се кувати само на млеку, без разређивања воде, лаганим сисањем и додавањем путера, шећера. Не морате трљати кашу.

Крабові палички при панкреатиті Интересантно на тему: Цраб стицк са панкреатитисом

Процена усклађености исхране са хроничним панкреатитисом у фази ремисије: 10.0

Процена адекватности исхране код акутног панкреатитиса: 10.0

MAXCACHE: 0.43MB/0.00139 sec