Панцират са панкреатитисом

Један од основних праваца лијечења панкреатитиса је именовање препарата поли-ензима. Сви ови фармаколошки агенси садрже главне дигестивне ензиме: амилазе, протеазе, липазе, различите у њиховом броју и присуство других састојака.

Један од модерних представника полифермента је медицински производ - панцирате. У апотеци можете видети два од његових типова: панталоните 10 000 ОД и панцитрате 25 000 ОД. Они се разликују у квантитативним карактеристикама. Прво садржи 10 000 јединица липазе (од тога име), 9000 ОД амилазе и 500 ОД протеазе, а друго - 25 000 ОД липазе, 22 500 ОД амилазе и чак 1250 ОД протеазе. Врста лека, његову дозу треба одредити лекар.

Куративни ефекти

Позитивни ефекат панцитрата је због његовог састава. Улога активног састојка изведена је од панкреаса панкреаса панкреаса, који укључује високо активне ензиме описане изнад. Као и други лекови из ове фармаколошке групе, панцирате помаже у борби против панкреатитиса тако што обезбеђује следеће:

  • раздвајање (такође назване хидролизом) главних храњивих материја које су значајно погођене исцрпљењем панкреаса због панкреатитиса или након уклањања дела запаљеног панкреаса;
  • смањење тежине боли и нелагодности трбуха;
  • потискивање стимулисане секреције панкреаса;
  • борба против дијареје и надимања изазвана вишком неприлагођених масти у фецесу (ово је феномен често са панкреатитисом).

Предности панцитрата

Неоспорна предност панцитрата је његова форма ослобађања. Под његовом желатинском капсулом, лако раствореном у киселом желуцем соку, постоје мале микро коцкице са панкреатином. Сами ензими су заштићени од разарајућих ефеката компонената желуцег сока на посебном премазу. Он се већ раствара у дуоденуму, где се ензими пуштају и почињу да раде.

Перша допомога при нападі панкреатиту Занимљиво на тему: Прва помоћ за појав панкреатитиса

Недостаци панцитрата

Панцитат може изазвати алергијску реакцију (нарочито код успостављене алергијске нетолеранције) и запрети.

MAXCACHE: 0.43MB/0.00138 sec