Пеницилин са панкреатитисом

Већина панкреатитиса је повезана са недовољним развојем ензима погођених панкреасним обољењима (инсуфицијенција панкреасних излучивања). Због тога терапија обично укључује поли-ензиме. Пентел је један од представника ових лекова. Као иу многим другим полиензимима, он садржи панкреатин, који се састоји од супстанци - главних учесника у процесу раздвајања главних компоненти хране (угљени хидрати, протеини, масти).

Акција је продрла

Због присуства ензима, пеницилин:

  • Помаже да претворите сложене компоненте хране у једноставнију, апсорбовану на усис (овај ефекат компензује панкреатитис или услове који су повезани са уклањањем панкреаса, излучном инсуфицијенцијом);
  • смањује стимулисану синтезу ензима панкреаса (захваљујући том ефекту, анестетици се изводе);
  • елиминише надимање и побољшава конзистенцију фецеса.

Мане пениса

Потенцијални нежељени ефекти који се развијају на позадини лијечења пензитолом се не разликују од оних који се јављају када се други лекови користе у овој фармаколошкој групи (полифенил). Пеницилин може изазвати:

  • појаву симптома алергије (осип, отицање итд.);
  • повреда столице;
  • повећање нивоа мокраћне киселине у урину и крви (са продуженим уносом).

Поред тога, садржи лактозу, тако да пеницилин није прикладан за пацијенте са недостатком лактазе (нарочито у одсуству лактазе - алактазија). Употреба лека током трудноће није добро разумљена.

Посебне карактеристике

Количина садржана у пеницилату ензима је релативно мала (амилаза - 4500 ОД, протеаза - 3000 ОД, липаза - 6000 ОД), па се обично прописује за благе форме панкреатитиса. Али сврсисходност узимања пениситале, дозирања и трајања курса може одредити само компетентни специјалиста.

Предности пеницила укључују присуство црева црева, која помаже у заштити ензима од штетних ефеката желудачног сока. Он се разбија на правом месту - када уђе у услове алкално танкокастог окружења. Међутим, како би се овај ефекат спасао, таблете треба опрати неалкохолним течностима (водени или воћни сокови). Максимална ефикасност ензима се примећује после 30-45 минута након узимања пензитала.

Платифілін при панкреатиті Интересантно на тему: Платипхиллин у панкреатитису