Да ли су одведени у војску са варикоцелом: разлоге за одбијање позива

Да ли узимате војску са варикоцеле?

Варицоцеле је болест повезана са експанзијом сперматозоида и тестиса.

Ова болест је прилично честа међу младим и средњим мушкарцима, и то је, на примјер, разлог због којег је одбио организирати војно одјељење универзитета. Међутим, ово се односи само на случај када се варицокела примећује у трећем степену.

На варикоцеле првог и другог степена на војном одељењу треба узети, али коначну одлуку доноси специјална лекарска комисија.

Што се тиче службе у војсци, пацијенти са варикоцелом могу бити погодни за службу само на стадијуму 1 болести. У другим случајевима (варикоцеле 2 и 3 степена) не узимајте војску.

Међутим, недостатак одговарајућег третмана варикокела може довести до развоја веома озбиљних посљедица, тако да не треба занемарити третман за одлагање службе у војсци.

Како медицинска комисија у војсци одређује варикоцеле?

У комисији за ангажовање лекара, варикокела се дефинише као ограничење за услугу, јер ова болест ограничава способност регрута. У том смислу, пацијенти са варикоцелом одређују резерву. У неким случајевима, регрутору се може понудити да изврши операцију, а потом га одведе у редове оружаних снага Руске Федерације, односно одлагање из службе се обезбеђује само за време операције.

Потпуно ослобађање од војне службе само су регрути са другом степеном варикоцеле у присуству потенцијалне претње транзиције до трећег степена. Могу се провести лекарски преглед како би се доказала присутност ове пријетње.

После операције за елиминацију варикоцела, кашњење позива се даје шест месеци. После тога, пацијент је обавезан да се појави у Војном одбору и поново уђе у лекарску комисију.

Одбијање операције за лечење варикокела у доби пензионисања

Такође, регрути имају право да одбију операцију. Да бисте то урадили, морате напишете формално одбијање (у произвољном облику). Када поново добијете војну службу, довољно је доказати овако оверено одбијање (или копију документа).

УЗД сечового міхура: підготовка і показання до проведення Интересантно на тему: Ултразвук бешике: припрема и индикације за понашање

Међутим, запамтите да варикокела директно утиче на репродуктивну функцију тела, а касније ће се извести лечење ове болести, мање је вероватноће рестаурације способности концепције.

Да би се ослободио служења војног рока на основу развоја варикоке из трећег разреда, неопходно је попунити посебан документ - Изјаву о здрављу. Сличан документ пружа и уролог након обављања одговарајућих прегледа.

Запамтите да коначну одлуку о провизијама доноси посебна лекарска комисија.

Поред дијагнозе варикокела, узима се у обзир присуство таквих фактора као што су:

 • друге истовремене болести;
 • случајеви релапса болести;
 • развој компликација повезаних са варикоцеле.
 • У присуству известиоца варицоцеле од 3 степена одласци из војске се одмах именују и шест месеци. Затим регрути морају да се појаве у војном комитету и понови медицински преглед.

  Слично кашњење се даје свим регрутерима који су имали поновљену болест након операције лијечења варицокеле у 2 степена.

  Ако је регрутатор већ прешао две операције на лечење варикокеле, а опет је имао релапса болести, пуштен је из војне службе.

  Да се ​​оспори одлука медицинске комисије (на примјер, признавање регрута који је погодан за војни рок за присуство његове варикоцеле од 3 степена) неопходан је у вишим органима - медицинском одбору федерације.

  Потврдите доступност варикокеле до једне или друге степене, можете директно током комисије за разговор, као и пре него што га прођете у државној здравственој установи, а када добијете позив, обезбедите одговарајуће документе у војном комесаријату.

  У понављању варикокела првог степена, регрутована медицинска комисија има пуно право да призна војнике који имају право на војну службу.

  MAXCACHE: 0.43MB/0.00090 sec