Акутни уретритис код мушкараца и жена

Акутни уретритис: узроци болести и методе лечења

Да би се разумело шта је акутни облик уретритиса, неопходно је дефинисати цијелу целу болест. Као последица тога, уретритис је болест која утиче на зидове уретре и изражава се у запаљеном процесу. Постоји неколико врста ове болести, а једна од њих је акутна, што значи да је болест у почетној фази и има очигледне знаке.

Акутни уретеритис је чешћи код мушкараца и озбиљнији је него код жена, али то не значи да је прелепи секс имуни на такву непријатну болест. Према томе, свака особа треба да прати његово здравље и да бар упути знак да се обрати специјализованом стручњаку.

Одакле ме је извукао? И како разумети да треба да одете код доктора?

Ако имате дијагнозу: акутни уретритис је заразан, онда бисте могли доћи до ове катастрофе само на два начина:

 1. Сексуална, односно инфицирана се током секса са партнером који већ има такву болест
 2. Хематогено (лимфогено), ове речи значе да је инфекција дошла из крви (лимфе) из других органа где постоји упала. На пример, из крајника пацијената или зуба погођених распадом зуба.

И морате ићи код одговарајућег лекара ако имате следеће симптоме:

 • Када одете у тоалет, осјећате се свјесно, као и друге непријатне сензације
 • Постоје боли у сложеној области
 • Желим ићи у тоалет, али не могу да идем доле (мушкарци)
 • Присутни гнојни пражњење
 • Открили сте крв у урину
 • Ујутру, уочите да је спољашњи део уринарног канала као да је лепљен
 • У овом случају, не мора да су сви ови фактори заједно са вама, разлог за посету лекару може бити један или два.

  Опћенито стање акутног уретритиса код жена и мушкараца често није повријеђено, тј. Стање здравља је нормално, температура се не повећава.

  Како се излечи

  Сав третман је подељен на три компоненте: терапију лековима, дијету и опште препоруке.

  Найефективніші вправи при простатиті Занимљиво на тему: Најефикасније вјежбе за простатитис

  Лекови - најефективнији начин борбе против акутног уретритиса, прописују антибиотике. Али најважније је да правилно изабере лек, пошто би патоген требао бити врло осјетљив на њега. У зависности од облика болести и индивидуалних карактеристика пацијента, прописују се следећи лекови: еритромицин, цефуроксим, трихополум, бензидин, леворин, ацикловир, метронидазол, доксициклин и други. Антибиотици могу бити у различитим облицима, на пример, у таблете (као један препарат, па комбинације од неколико), свеће, ињекције.

  Дијета обезбеђује искључивање из менија штетних намирница: мастан, јако слан, зачињен, кисел и слично. Такође је неопходно надгледати режим пијења и конзумирати најмање 1,5 литара чисте воде дневно (не укључујући течност коју пацијент добија од хране )

  Третман акутног уретритиса захтева, између осталог:

 • Избјегавајте дуготрајни боравак на хладноћи
 • Уздржите се од сексуалног односа, укључујући употребу контрацептива (до срећног тренутка опоравка)
 • Пажљиво и дневно поштујте све хигијенске процедуре.
 • Надамо се да ако сте тражили: акутни третман уринарног тракта за мушкарце, онда смо пронашли све неопходне и корисне информације у нама који су одговорили на ваша питања. Као што видите, ова болест пати од јаког пола и слабог - женског. Међутим, сада знате како можете да се разболите када морате да одете до кабинета лекара и како да се лечите. Дакле, можете брзо да предузмете акцију, обратите се специјалисту за компетентне препоруке и такође ускоро ослободите лошег здравља.