Лечење простатитиса са соли код куће

Салт завоји у лечењу простате код мушкараца

Простатитис је прилично обична заразна болест која захтева хитно лијечење. Само специјалиста може изабрати курс који вам одговара, али постоје многи људски алати који могу помоћи у борби против упале. Један од таквих лекова је физиолошки раствор.

Припрема се на следећи начин: једна кашичица соли се сипа топлом водом (око 100-120 мл). Добијена смеша завија се у газу и користи се као завој. Хаљина је боље обући након туширања на чистом телу. Потребно је да је завој влажан, али без вишка, тако да се газа склапа у неколико слојева и притисне. Уверите се да је газа стерилна.

Ојачати газу на препоне уз завој. Сличан завој се може направити на доњем дијелу стомака и задњица, али је боље не истовремено, већ заузврат: на пример, у једном од дана, на дну стомака и перинеуму, пре неки дан - на сакру. У овом случају, пубиса треба обријати, тако да коса не омета дјеловање медицинског раствора. Није неопходно држати завој више од 3 сата, а за спровођење процедуре не више од 2 пута дневно.

После процедуре пожељно је поново опрати, тако да кожа нема остатак соли.

Да би завој не сме да омета вашу активност, можете га ојачати једноставним облагањем талине, али таљиво мора бити направљено од природног платна.

Салт завоји су бољи сваки дан 2 недеље. Међутим, ако доживите погоршање, одмах треба зауставити лечење.

Салт раствор има антиинфламаторно и антибактеријско дејство, као и ублажава бол и запаљење, промовише нормализацију циркулације крви. Права концентрација соли у завоју може одложити све патогене из погођене области. У овом случају, ефекат завоја је стриктно локални, тако да не очекујете да ћете истовремено лечити друге болести које се третирају соли. Ако након две недеље лечење није дало одговарајуће резултате, потребно је паузирати и поновити курс за 25-35 дана.

Офлоксацин: відгуки при простатиті, дія і спосіб застосування Интересантно на тему: Офлокацин: прегледи са простатом, деловањем и методом примене

Паралелно са третманом са физиолошким раствором, можете користити и друге фолне лекове, као што су биљне купке и облоге. Али не заборавите да би лечење простате код куће морало укључити лекове.

Осим тога, постоји и низ контраиндикација за лечење простатитиса са физиолошким раствором. На пример, хроничне кожне болести, кардиоваскуларне болести, плућне хеморагије итд.

Као профилакса простатитиса, не треба се вршити заливање соли - то може ометати укупну равнотежу соли у телу. Најбољи начин да се спречи болест је помагање да једете како треба (искључивање из исхране акутне, киселе и слане хране), активног начина живота и редовног здравог секса.