Лечење рака бешике

Методе третмана рака бешике

1. Рани третман

2. Третман друге фазе

3. Третман треће фазе

4. Лечење људским правима

Лечење рака бешике, по правилу, почиње тек након темељне дијагнозе, током које се открива стадијум болести.

Методе лијечења подијељене су на површину (конзервативну) и хируршку. Ако малигнитет утиче само на ткива горњих тијела, указује се на конзервативни третман. Дистрибуција метастаза у суседним органима захтева хитну хируршку интервенцију уз накнадни ток постоперативне рехабилитације.

1. Рани третман

У фази 0-1 врши се углавном конзервативни третман:

 • увођење БЦГ вакцине;
 • хемотерапија;
 • трансуретрална ресекција.
 • Увођење вакцине у бешику се врши преко уретре. У овом случају, имуни систем почиње да се бори против манифестације болести, уништавајући ћелије рака. Контраиндикација на овај метод је присуство пацијента са дијагнозом "туберкулозе".

  Хемотерапија се такође води локално. Лекови се ињектирају у бешику преко уретралног канала.

  Трансуретрална ресекција подразумева хируршку интервенцију и уклањање тумора без додатних резова на кожи. У овом случају, уринарни канал пацијента се користи као "пролаза".

  Уклањање погођеног органа је изузетно ретко и само у случајевима када су центри формација рака неколико.

  У присуству пацијента у првој фази болести узима се у обзир могућност релапса. У случају симптома и поновне дијагнозе, врши се цистектомија. Истовремено, уретер се излучује у абдоминалну шупљину, а функције бешике преведене су у ортотичку вештачку бешику. Слично томе, за ове сврхе може се користити и мали део континуираног црева.

  2. Третман друге фазе

  Лечење друге фазе болести скоро увек је праћено процедуром за цистектомију. У време дијагнозе метастаза већ утиче на суседне органе, што је индикација за њихово уклањање.

  Препарати при нетриманні сечі: ефективність медикаментів Интересантно на тему: Лекови за уринарну инконтиненцију: ефикасност лекова

  Код жена - материце, предњег зида вагине, јајовода, јајника. Мушкарци имају простате. Када се откривају ћелије рака, уклањају се и лимфни чворови. Хемотерапија се прописује пре или после операције, у зависности од именовања лекара.

  3. Третман треће фазе

  Терапија треће фазе се одвија слично као у другој фази. Када се поразе метастазама других органа, показује се да су уклоњени. Затим је прописана хемотерапија.

  Четврта фаза захтева посебно детаљан приступ. Типично, ширење тумора на главни орган је већ значајно нарушено већином околних органа. Еколошка активност малигних органа сматра се неефикасном. Међутим, како би се успорио курс и елиминисао последице болести, операција је могућа.

  dv2058050

  Радио и хемиотерапија се такође користе. Ако процес метастаза до следећих органа (јетре, плућа) не почиње, почиње курс радиотерапије. Хемотерапија се користи у случају метастазе и у комбинацији са горе наведеним поступком.

  4. Лечење људским правима

  Пре третмана, фолк лекови се, по правилу, користе у случајевима када општеприхваћена техника није ефикасна или прогноза лекара није утеха. У арсеналу такозваних фитотерапија, све врсте тинктура и декора: печурке, Рајхове печурке, коприва, календула и друга биљна трава. Често на таквим скуповима користите целандин. Правилна исхрана у болести такође може имати позитиван ефекат.

  Ефекат таквог третмана се званично не спроводи никуда. Осим тога, елемент случајности није искључен, када се у агрегату примају лековите биљеже друге методе терапије. Ни у ком случају не треба се ослањати искључиво на третман биљака, посебно у почетним стадијумима болести. Најбољи излаз из ове ситуације је проналазак стручног професионалца са професионалним приступом.

  Видео по теми: