Тест цитомегаловируса: који је нормалан ИгГ ниво у крви?

Како тумачити резултате анализе на цитомегаловирус?

Цитомегаловирус (ЦМВ) припада роду херпесвирус. Као и сваки херпес вирус, он може бити присутан у телу у скривеној форми дуго времена. Након инфекције са цитомегаловирусом, остаје у телу доживотно.

Жене које планирају трудноћу или су већ у позицији, као и младе мајке, забринути су питањем о томе шта би требало да буде индикатор ИгГ за цитомегаловирус. Анализа цитомегаловируса (укључујући ПЦР реакцију) је прописана током трудноће. Пажња овом патогену недавно је повећана, јер је вирус постао широко распрострањен, а негативни утицај на развој фетуса дуго је познат лекарима.

Штавише, управо са цитомегаловирусном инфекцијом (ЦМВИ) често се повезује са развојем атипичне пнеумоније код деце, са одложеним физичким и менталним развојем, са различитим поремећајима слуха и вида. Инфекција цитомегаловируса такође може озбиљно утицати на неке процесе приликом трансплантације органа и у лечењу болесника са имунодефицијентним стањима.

Цитомегаловирус (дефиниција ИгГ) је најчешћи метод за откривање инфекције цитомегаловирусом. Садржај антитела класе Г изражен је у релативним јединицама. Могу се разликовати у зависности од опреме коју користи лабораторија.

Појам "ИгГ норме" није сасвим тачан. Претпоставља се да је норма управо управо присуство података имуноглобулина у крви одрасле особе, јер носиоци вируса - скоро све популације на Земљи. И развој антитела на вирус - потпуно нормална реакција здравог организма на инфекцију.

Детекција антитела цитомегаловирус лгг у крви има одређену дијагностичку вредност. То није индикација за сврху терапије, али показује да особа има имунитет на цитомегаловирус који је тело већ сусрео у прошлости са овим вирусом.

Норм антитела игг

Број имуноглобулина се изражава као титар. Титар се зове највеће разблажење крвног серума испитаних, у којем постоји позитивна реакција. Обично, у имунолошким испитивањима, врше се разблаживања серума, вишеструка два (1: 2, 1: 4, итд.). Титар не одражава тачну количину молекула антитела у крви, већ само даје идеју о њиховој укупној активности. Ово убрзава резултате.

Не постоје норме за вредност титра, јер број антитела које синтетише свака особа може се променити из више разлога. Ово је опште стање организма, начин живота, стање имунитета, присуство хроничних болести, специфичности метаболизма.

Дијагностички титер се користи за дешифровање теста ИгГ антитела за цитомегаловирус. Тако се зове одређено разређивање сиротке, која има позитиван резултат и сматра се индикатором присуства вируса у телу. Дијагностички титер за инфекцију цитомегаловирусом - разређивање 1: 100.

Кандидоз шкіри: симптоми і методи лікування Интересантно на тему: Кандидиаза коже: симптоми и методе лечења

На располагању имунолошким лабораторијама има много различитих тестних система. Сваки систем има своју осјетљивост и састоји се од различитих компоненти. Међутим, сам принцип истраживања остаје за све системе уобичајене - ЕЛИСА (анализа имуног ензима).

Имуно-ензимски анализатор

Израчунавање резултата имуноассаиа засновано је на оптичкој густини (то јест степену бојења) раствора, у којем се додаје серум крви пацијента. ВП (оптичка густина) узорака се пореди са почетком позитивних и негативних контролних узорака. Да би се убрзала анализа, сваки систем је конфигурисан да ради са одређеним разређивањем серума, како је наведено у системском приручнику.

Затим је елиминисана потреба за вишеструком узгојом, а сам поступак анализе се може смањити за неколико сати. Тренутно не постоји један дијагностички титер за игг за цитомегаловирус за све лабораторије. За сваки систем испитивања, произвођач означава вредности за које се резултат сматра позитивним или негативним.

О имуноглобулини ИгГ и ИгМ

Имуноглобулини (антитела) су протеини који циркулишу у крви и међућелијску течност у ткивима, такође су присутни на површини Б-лимфоцита. Антибодије пружају делотворну заштиту од пролиферације инфекције у организму, оне су одговорне за имунитет на одређене болести. Постоје слиједеће класе имуноглобулина: ИгА, ИгМ, ИгГ, ИгД, ИгЕ. Ова антитела карактерише молекуларна тежина, структура, јачина везивања за антигене, као и врсте реакција у којима су укључени.

Када инфекцију цитомегаловирусом за антивирусну одбрану највриједније имуноглобулине М и Г. Прва антитела која почињу да се синтетишу када се инфицира инфекцијом, - ИгМ. Они су у серуму 1-2 недеље након иницијалне инфекције. Ова антитела се чувају од 8 до 20 недеља.

Присуство ових имуноглобулина у серуму, по правилу, указује на то да се недавно појавила инфекција. Имуноглобулини М се такође могу појавити када се реактивира стара инфекција, али онда су много мање. У овом случају примарна инфекција из реагенса може бити помоћу одређивања авидности имуноглобулина - њихове снаге везивања за вирусе.

Једног месеца након инфекције са цитомегаловирусом у серуму појављују се имуноглобулини ИгГ. На самом почетку имунолошког одговора, њихова авидност (снага везивања за вирусе) је ниска. Након 12-20 недеља од времена инфекције, авидност постаје већа. ИгГ се чува у особи током целог живота.

Кандидоз шлунка: причини, ознаки і лікування Интересантно за тему: Кандидиаза желуца: узроци, знаци и третман

Они дозвољавају заштитном систему тела да брзо реагује ако се активност вируса нагло повећава. Број имуноглобулина које тело производи зависи од индивидуалних карактеристика и нема норми за овај индикатор. Са нормалном активношћу заштитног система, количина ИгГ-а брзо повећава прве 4-6 недеља од времена примарне инфекције или након реактивације инфекције. Онда је ова бројка смањена и задржава се на одређеном константном нивоу, што се види из декодирања анализа.

Анализа декодирања

Да би се самостално извршило дешифровање анализе цитомегаловируса, неопходно је упоређивање резултата са референтним подацима, који су назначени у обрасцу. Индикатори су изражени у различитим јединицама: условне јединице, оптичке јединице, индикатори оптичке густине, јединице у милилитрима или у облику наслова. Ако образац не указује на норму и референтне вредности, онда их лабораторија декодира.

Високи титри ИгГ у декодирању не указују на опасност за пацијента уопште. Код одређивања само имуноглобулина класе Г, може се закључити да постоји претходни контакт са цитомегаловирусом, али то не помаже у одређивању активности вируса. Сходно томе, ако се у крви детектују имуноглобулини ИгГ, то указује само на присуство цитомегаловируса.

Да би се утврдила фаза инфекције, неопходно је процијенити степен авидитете ИгГ. Ако је низак, онда се ради о новој примарној инфекцији, а то је висок степен опстанка за оне који носе вирус. Ако се инфекција поново активира, авидност ИгГ је такође висока.

Комплетна слика цитомегаловирусне инфекције може се открити само комбиновањем имунолошких и молекуларно-биолошких дијагностичких метода. Такви поступци укључују: ЕЛИСА за ИгГ и ИгМ антитела на цитомегаловирус, имуноглобулин Г авидин, полимеразна ланчана реакција (ПЦР) - присуство вируса ДНК у крви, урину и пљувачки.

ИгГ антитела код трудница

Пожељно је да се анализира цитомегаловирус у року од 10-12 недеља гестације. Поновно испитивање се мора обавити у одређеном року. Препоруке лекара засноване су на особинама имунитета. Идеална опција је проћи анализу цитомегаловируса пре трудноће и свака три месеца, што омогућава благовремену детекцију примарне инфекције.

Кандидозний баланопостит: лікування Интересантно на тему: Кандидиасис баланопоститис: лечење

Ако пре трудноће у дешифрирању анализе нема антитела за цитомегаловирус, тада се сматра да је жена ризична група. Када се инфицира током трудноће, могућност интраутерине инфекције може да достигне 50%. Препоручљиво је ограничити контакт са дјецом млађом од 6 година, строго поштујући све хигијенске стандарде.

Ако труднице у декипхерији имају ИгГ антитела са ниском авидитетом и / или ИгМ, онда се закључује недавна примарна инфекција. У овом случају, лекари саветују да сачекате са концепцијом у року од 2-3 месеца због високог ризика инфицирања фетуса.

Ако антитела на цитомегаловирус нису откривена прије трудноће и откривени ИгГ током трудноће, може се рећи и за примарну инфекцију.

Потребно је савет лекара, додатна анализа ПЦР-а и пажљиво праћење здравља новорођенчета, јер се не искључује могућност конгениталне инфекције. У пракси се у пракси често изводе дефиниције ИгГ и ИгМ у прва три месеца трудноће (управо у овом тренутку, максимални ризик за фетус) и ПЦР.

Потребан је имуноглобулин М тест за одређивање услова инфекције. Ако не постоји могућност спровођења, одређује се авидност ИгГ. После 2-3 недеље врши се друго истраживање. Ако сте добили сумњиве резултате, као иу условима имунодефицијенције, препоручујемо да дијагноза потврдите помоћу ПЦР методе. И више.

Ако тест цитомегаловируса показује позитиван резултат, није увек неопходно почети да брине. Инфекција без симптома не представља претњу за одрасле особе, не захтева терапију. Труднице и пацијенти са клиничким манифестацијама болести препоручили су консултацију са инфективним агенсом и жељену додатну анализу користећи ПЦР методу.

За заштиту од вирусних болести, потребно је одржавати нормално стање заштитног система тела. Неопходно је да се придржавамо режима, да се отарасимо лоших навика, да правилно и правилно једемо, да се физички обучавамо, да будемо на свежем ваздуху, како бисмо избегли претеране и психо-трауматске ситуације. Када се чести прехлади или хронична инфекција требају упутити лекару, он ће одредити имунокоррекциони третман.

МАКСЦАЦХЕ: 0.43МБ / 0.00274 сек